Zapiekanka orkiszowo-serowa << cofnij 
O firmie

Aktualno¶ci

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Zapiekanka orkiszowo-serowa



Składniki:
120 g masła, 1/2 l ¶mietany, 4 łyżki m±ki orkiszowej (typ 650), 400 g startego żółtego sera, 8 jajek, 1 łyżka przypraw Hildegardy z galang±.

Wykonanie:
Masło, ¶mietanę i m±kę zagotować razem a następnie schłodzić. Oddzielić białko od żółtek. Wymieszać starty żółty ser z żółtkami, doprawić przyprawami Hildegardy a na końcu dodać ubite na pianę białka.
Zapiekać w nasmarowanej tłuszczem formir w temp. ok. 250 stopni C przez 20-30 minut.

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl