Zupa z kasztanów i kopru włoskiego << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Zupa z kasztanów i kopru włoskiego


Składniki:
200 g suszonych kasztanów, 200 ml rosołu, 1 duży koper włoski, 200 ml śmietany, 1 ząbek czosnku, pieprz, gałka muszkatołowa, galanga, bertram.

Wykonanie:
Namoczyć kasztany przez noc, podgrzać rosół, wrzucić kasztany i umyty koper włoski, gotować na wolnym ogni 15 - 20 minut. Odcedzić. Wywar wlać do osobnego naczynia. Zmiksować kasztany, koper, ok. 100 ml wywaru i 100 ml śmietany. Dodać tyle rosołu by uzyskac zawiesistą konsystencję. Doprawić roztartym czosnkiem i przyprawami. Pozostałą część śmietany ubić na sztywną pianę i udekorować nią zupę.


 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl