Kruche ciasteczka orkiszowo-daktylowe << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Kruche ciasteczka orkiszowo-daktylowe


Składniki:
250 g płatków orkiszowych grubych, 250 g suszonych daktyli, 125 g masła, 2 jajka, 100 g cukru trzcinowego, 1 opakowanie cukru waniliowego.

Wykonanie:
Masło rozgrzać, dodać płatki orkiszowe, podsmażyć i zostawić do ostygnięcia. Daktyle wydrylować i pokroić. Wymieszać za sobą jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodać daktyle i masę z płatków orkiszowych, wszystko dobrze wymieszać. rzy pomocy dwóch łyżeczek formować z ciatsta małe kupki i kłaść na nasmarowaną tłuszczem blachę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temperaturze 175 stopni C.

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl