Galaretka pigwowa << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Galaretka pigwowa


Składniki:
2,5 kg pigwy, ok. 500 g jasnego miodu kwiatowego, 15 - 30 g żelatyny.

Wykonanie:
Pigwy umyć, pokroić w ćwiartki i zetrzeć na elektrycznej tarce do warzyw. Startą masę włożyć do muślinowej ściereczki i wycisnąć sok (można użyć sokowirówki). Zagotować sok z miodem. Dodać żelatynę i zamieszać. Gotować prze kilka minut na wolnym ogniu, a następnie wlać zgotowany płyn do gorących słoików, zakręcić je i postawić na kilka minut spodem do góry.

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl