Talarki cytrynowe << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Talarki cytrynowe


Składniki:
250 g maasła, 250 g cukru trzcinowego lub miodu, 1 torebka cukru waniliowego, 3 żółtka, 1 torebka suszonej skórki z cytryny (namoczyć w ciepłej wodzie), 500 g mąki orkiszowej (typ 650), 1 łyzka mleka.

Wykonanie:
Masło wraz z cukrem rozetrzeć na puch, dodać cukier waniliowy, żółtka oraz skórkę cytryny a następnie mąkę i mleko. Ugnieść ciasto a następnie odstawić je na 45 minut w chłodnym miejscu. uformować ciastka w dowolne kształty i piec w temperaturze 200 stopni C ok. 15 minut aż się zabrązowią.

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl