Kuleczki orkiszowe z cieciorki << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Kuleczki orkiszowe z cieciorki


Składniki:
300 g cieciorki, 2 l wody, 8 łyżek drobnych płatków orkiszowych, 2 ząbki czosnku (rozgniecione), 1 łyżka kminku/bertramu/galangi/gałki muszkatołowej, szczypta soli/piepru, olej słonecznikowy do smażenia.

Wykonanie:
Cieciorkę namoczyć wieczorem przed planowanym przygotowywaniem potrawy, odcedzić, osuszyć, wylać wodę. Gotować w świeżej wodzie, nastepnie zmielić dwukrotnie przepuszczając przez maszynkę do mielenia, wymieszać z płatkami i przyprawami a z powstałego ciasta uformować 3-centymetrowe kuleczki. Smażyć na oleju słonecznikowym aż nabiorą zlotego koloru, odsączyć. Podawać na ciepło lub na zimno z sosem migdałowym.

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl