Kasztany jadalne gotowane i pakowane próżniowo << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Kasztany jadalne gotowane i pakowane próżniowo


Podstawowe wskazówki dotyczące kasztanów jadalnych pakowanych próżniowo:
1. Praktycznie opakowanie 2 x 250 g w woreczkach kasztany mozna bez problemu zagrzać wkładając torebkę do gorącej wody.
2. Dodać sos warzywny i zagrzać razem z kasztanami.
3. Nadają się do wykonania każdej potrawy z kasztanów na słodko lub pikantnej - łatwe do starcia i do przygotowania zupy lub kremu z kasztanów.

Kasztany lukrowane:
500 g kasztanów podgrzać i osuszyć na sitku. Rozpuścić 100 g cukru w 40 g masła aż się zabrązowi, następnie zalać 1/8 l wody. Wrzucić kasztany i obtoczyć je w lukrze.

Wg. "Terapia poprzez odżywianie Św. Hildegardy von Bingen" autorstwa dr W. Strehlow'a

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl