Pieczenie chleba - przepis podstawowy << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Pieczenie chleba - przepis podstawowy


Składniki:
1 kg mąki żytniej, 1 opakowanie proszku do pieczenia, 1 opakowanie suchego zakwasu, 1 łyżka soli i ewentualnie przyprway do chleba.

Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z 750 ml wody i odstawić w ciepłym miejscu do wyrosniecia. Uformować chleb, ponownie pozostawić do wyrosnięcia. Piec ok. 1 godz. w temp. 200 stopni C.

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl