Makowiec << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Makowiec


Składniki:
1 jajko, 125 g cukru, 125 g masła, 1/4 l mleka, 320 g maki orkiszowej (typ 650), 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Wykonanie:
Z podanych składników uformować ciasto. Cienką warstwę ciasta ułożyć na spodzie formy (ok. 1/3 do 1/4 ciasta).

Pozostalą część ciasta wymieszać z:
365 g maku, 1 łyżeczką rumu, 3 jajkami, 250 g cukru.

Ułożyć na formie.Piec 50 - 60 minut w temp. 175 stopni C. Według uznania udekorowac upieczone, ostygłe ciasto lukrem rumowym



 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl