Klauseczki słonecznikowe jako dodatek do warzyw << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Klauseczki słonecznikowe jako dodatek do warzyw


Składniki:
40 g masła, 1 jajko, 60 g płatków orkiszowych, 50 g ziaren słonecznika, 1 szczypta soli ziołowej, 1 szczypta gałki muszkatołowej, 1 1/2 l wywaru z warzyw.

Wykonanie:
Ziarna słonecznika podsmażyć delikatnie na patelni stale mieszając. Wrzucić do miski i pozwolić aby ostygły, nieco rozdrobnić. Masło utrzeć na puch i dodać jajko, a następnie płatki orkiszowe, ziarna słonecznika i przyprawy - wszystko wymieszać. Przy pomocy dwóch łyżeczek uformować kluseczki i wrzucic je na gotujący wywar. Zostawić przez ok. 10 minut aby naciągnęły. Kluski (wg uznania wraz z wywarem) położyc na ugotowane warzywa. Serwować z grzankami z masłem.

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl