Biszkopt binceński << cofnij 
O firmie

Aktualno¶ci

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Biszkopt binceński


Składniki:
6 jajek, 4 łyżki wody, 300 g cukru, 240 g m±ki orkiszowej (typ 650), 1/2 opakowania proszku do pieczenia.

Wykonanie:
Białko ubić z wod± na sztywno, następnie stopniowo dodawać żółtko i cukier i ucierać na puch. Na koniec dodać przesian± m±kę oraz proszek do pieczenia.
Ciasto ułozyć w forme (o ¶rednicy 28 cm) i piec na najniższym poziomie w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 - 40 minut.


 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl