Zapiekanka migdałowa << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Zapiekanka migdałowa


Składniki:
75 g migdałów, 75 g masła, 125 g maki orkiszowej (typ 650), szczypta soli, 1 l mleka, 100 g cukru trzcinowego, 5 jajek, starta skórka cytrynowa.

Wykonanie:

Wymieszać mąkę z mlekiem i szczyptą soli a następnie zagotować. Migdały obrać i zmielić a następnie wymieszać z żółtkiem oraz pozostałymi składnikami ostudzonej masy. Na końcu dodać ubite na sztywno białko, wyłożyć masę na wysmarowaną tłuszczem formę i piec w średniej temperaturze przez ok. 5 minut.

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl