Chleby bez mąki pszennej EKO << cofnij 
O firmie

Aktualności

Nasze produkty

Sklep internetowy

Zdrowe żywienie

Sprzedaż hurtowa

Regulamin sklepu

Przepisy

Kontakt

Ecropolis

PIERNIKI SZCZECIŃSKIE

CERTYFIKAT TAST 2012




  Chleby bez mąki pszennej EKO


Chlebek z prosa i ryżu EKO

Składniki:
woda, kasza jaglana polska*, ryż biały długoziarnisty*, nasiona chia*, siemię lniane*, sól atlantycka (*produkt rolnictwa ekologicznego)

Okres przydatności do spożycia:
4 dni
Opakowanie:
torebka polipropylenowa CAST z mikroperforacją

Wartość energetyczna 100g wyrobu:
188 kcal (753 kJ)

Zawartość w 100g wyrobu:
tłuszcz: 2,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g, węglowodany: 37g w tym cukry: 0,1g, białko: 5g, sól: 1,9g.

Waga: 250 g


Chleb gryczano-ryżowy EKO 


Składniki: mąka gryczana*, woda,  ryż biały*, siemię lniane*, substancja spulchniająca (drożdże), sól atlantycka, syrop ryżowy*, galgant*, substancja zagęszczająca (mączka drzewa świętojańskiego*), olej słonecznikowy* do smarowania forem.  (*produkt rolnictwa ekologicznego).

Okres przydatności do spożycia:
4 dni
Opakowanie: torebka polipropylenowa CAST z mikroperforacją

Wartość energetyczna:
100g wyrobu:168 kcal (710 kJ)

Zawartość w 100g wyrobu:
tłuszcz: 2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g, węglowodany: 35g w tym cukry: 0,7g, białko: 7g, sól: 0,9g.

Waga: 350 g


Chleb gryczano-ryżowy z czarnuszką EKO

Składniki: mąka gryczana*, woda, siemię lniane*, słonecznik*, pestki dyni*, ryż biały*, substancja spulchniająca (drożdże), sól atlantycka, czarnuszka*, olej słonecznikowy* do smarowania forem. (*produkt rolnictwa ekologicznego)

Okres przydatności do spożycia: 4 dni
Opakowanie: torebka polipropylenowa CAST z mikroperforacją

Wartość energetyczna:
100g wyrobu: 190 kcal (798 kJ)

Zawartość w 100g wyrobu:
tłuszcz: 7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9g, węglowodany: 29g w tym cukry: 0,8g, białko: 7g, sól: 1g.

Waga: 350 g


Chleb kukurydziany z siemieniem lnianym EKO

Składniki: mąka kukurydziana*, woda, skrobia ziemniaczana*, siemię lniane*, substancja spulchniająca (drożdże), sól atlantycka (*produkt rolnictwa ekologicznego)

Okres przydatności do spożycia:
4 dni
Opakowanie: torebka polipropylenowa CAST z mikroperforacją

Wartość energetyczna w 100g wyrobu:
161 kcal (681 kJ)

Zawartość w 100g wyrobu:
tłuszcz: 3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g, węglowodany: 33g w tym cukry: 0,2g, białko: 3,5g, sól: 1,2g.

Waga: 360 g


Chleb z prosa i ryżu EKO

Składniki: woda, mąka z prosa*, ryż biały*, siemię lniane*, substancja spulchniająca (drożdże), sól atlantycka, syrop ryżowy*, substancja zagęszczająca (mąka drzewa świętojańskiego), imbir*, sól yoshikawa nigari (*produkt rolnictwa ekologicznego)

Okres przydatności do spożycia:
4 dni
Opakowanie: torebka polipropylenowa CAST z mikroperforacją

Wartość energetyczna:
171 kcal (724 kJ)

Zawartość w 100g wyrobu:
tłuszcz: 2,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g, węglowodany: 34g w tym cukry: 0,8g, białko: 5g, sól: 1g.

Waga:
370 g



Chleb gryczano-kukurydziany z pestkami dyni EKO

Składniki: woda, mąka gryczana*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, pestki dyni*, siemię lniane*, sól atlantycka, substancja spulchniająca (drożdże) (*produkt rolnictwa ekologicznego)

Okres przydatności do spożycia:
4 dni
Opakowanie: torebka polipropylenowa CAST z mikroperforacją

Wartość energetyczna:
164 kcal (694 kJ)

Zawartość w 100g wyrobu:
tłuszcz: 3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g, węglowodany: 31g w tym cukry: 0,05g, białko: 6g, sól: 1,3g.

Waga:
360 g

 PPH Tast   ul. St. I. Witkiewicza 1b   71 - 121 Szczecin   tel./fax (091) 48 710 74 / tel. 48 728 85   poczta@tast.pl     realizacja www.ssi.com.pl